pühapäev, 12. aprill 2020

Aprillis toimetamisi ja tegemisi või vastupidi

Külmad tuuled ja särav päike on need märksõnad, mis oleksid märksõnad ja levinud hästägid selle aprilli kuu alguses. Hoolimata sellest see ei seganud ülejäänud töid. Ma mõtlen neid töid, mis talvest alles jäid. Töödel on tekkinud hiirekõrvad ja rohelist värvi. Need nõuavad loomulikult istutamist ja tuletavad meelde, et viimane aeg jõuab ehk midagi pookida ja istutada.
Kuivanud õisikud aedhortensiatel
 Nulud ja mõni korea elupuu.
 Tegin ka tellimuspoogendid. Kellegil olid vanad õunapuud. Ei oska öelda kuna neist kunagi noored saavad.
 Siin ka igasugust hobitegevuse värki. Korea krüsanteemi ja muud jama.
 Potti sai pandud mõned `Fuscorubra` sorti sarapuud.
Porilöga vanni siin Lõuna-Eestis raske teha. Pigem savikamas põhja pool Eestis. Savi jääb palja juurika peale kinni ja tuulega ei kuiva juured ära. Selleks on see mõeldud.
Linnas on ka aednikul juhtumisi korter rõduga jopanud. Panen need aedhortensia madalamad sordid ka siia riiulisse ja jälgin mängu.
Järv pardiga. Igal kevadel on võimalus olla pika järve omanik. Tänu üleujutusele.
Natuke vaja veel ühtteist tagasi lõigata.
Proovin oma uut itaalia nuga. Õnneks ei ole see ostetud hiljuti ja ei ole seal kunagi käinud. Eelmisel aastal leidsin ühest meie kodumaa aianduspoest. Mõistatus ka minu jaoks, kuidas just selline sinna sattus. Ajab asja ära aga veneaegne sinise peaga on ikka üle prahi.
 Nuditud aga muidu ilu ei saa.

 Viimane 'Vanille Fraise' aedhortensia sort ka saadaval. 

 See ilus kollaste õitega. 


 Need ilusad sügisesed õied. Kus õied on? Õisi ei olegi. Õisikud on alles suve teisel poolel.
 Alpi kuldvihm. 
 Siin kastis põõsasmaranat ja tuhkurenelaid.
 Jaapani enelad on väga ilusad ja pilkupüüdvad. Millegipärast tahetakse neid kevadel rohkem näha ja osta, suve teisel poolel aga mitte. Kindlasti saab neid ka tagasi lõigata peale õitsemist peale jaanipäeva või saab ka hiljem olenevalt suve ilmast. Hakkavad uuesti kenasti tärkama. 
 Pihlenelas. Selline taim oli topitud Tartu linnas Karlovas nende kallite kortermajade ette. Katab kõik ära ja saab osavasti sinna prügi ära peita. Linnades on tavaliselt selline saatus neil.

Suurelehine pärn  
 Ilusad suured tuhkurenelad
 Valged pargiroosid ja mõni roosa ka jäänud.





 Kadakavärki
Ühe posti juurde sai istutatud roniv hortensia ja teise posti juurde itaalia kuslapuu. Hiljem selgub kuidas nad edenenud. Praegu ikka raagus. Sooja talvega mingid hiirekõrvad välja ajanud. See viimane kõlab küll kahemõtteliselt, aga elas talve üle. Loodan, et ka ise elan selle hullu aja üle. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar